Vragen? +31652368206

Over FancyCarTours

Lees hier ons verhaal

Over FancyCarTours


Image

Ons verhaal

Wij zijn Erwin & Shirley en organiseren auto tours door het hele land. We hebben veel tours in Limburg gereden, maar wij organiseren ook tours in de Veluwe, Zeeland, Utrecht, Noord-Brabant en in het buitenland. Denk aan Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg, Engeland en België.

Hoe is het ontstaan?

FancyCartours.nl is als een hobby ontstaan. In 2018 deed ik mee met de Barrel challenge. Dit is iets anders dan een Fancy Car 😉, hier reed je namelijk met een oude Barrel door Europa, en maar hopen dat je auto het overleefd. Dit was leuk, ik deed dit met 4 andere vrienden. Ik reed toentertijd in een Renault Espace, met maar liefst 250.000 op de teller. Ik heb hier de rit(6.000 km) mee behaald. Wij hadden de auto toen wel behoorlijk afgetrapt, het was tijd om de auto weg te doen.


Toch maar een snelle auto?

De Espace moest weg, ik had toen niets met auto’s, wel met motorfietsen, ik rijd namelijk zelf ook motor. Maar het ging toch kriebelen.. een auto is toch wel leuk, uiteindelijk kocht ik  een Audi TT uit 2006. Die had 180PK, toen ik gas erop gaf was het super leuk! Na een maand was de lol er vanaf, ik moest meer power hebben en meer geluid. Ik kocht een 350Z. De 350Z was een leuke auto! Deze had 200.000 gelopen, maar de auto had een gekantelde zuiger. ik had een kat in de zak gekocht dus. Uiteindelijk besloot ik deze auto in te ruilen voor een 370Z. Dit was een geweldige auto met sportuitlaten en had 330PK. Wat een beleving…

Touren met vrienden

Nu ik een snelle auto heb is het  leuk om sportief te rijden. Maar het werd pas echt leuk om met andere sportieve auto’s te rijden. Dit deed ik een aantal keer met  vrienden/kennissen van mij. We reden met wat GT-R’s, SL’tjes M’etjes door de omgeving. Uiteindelijk dacht ik bij mijzelf ; zou het niet leuk zijn om een paar keer in de maand te touren, en zelf mensen bij elkaar te zoeken met dezelfde passie? Toen was FancyCartours.nl geboren…

PS. Uiteindelijk was mijn 370Z ook niet meer voldoende, en ben ik overgestapt op een Corvette C6, dit is de auto wat je nu ziet als icoon bij FancyCarTours.nl.

Omtoveren tot een bedrijf

FancyCarTours doe ik niet full-time, hiernaast werk ik nog als freelance software ontwikkelaar. Ik heb van FancyCarTours.nl een bedrijf gemaakt waar ik de horeca klanten gun, studenten de kans geef om foto’s te maken en de deelnemers een leuke dag bezorg. Dit lukt tot nu toe aardig goed. Mijn vriendin Shirley helpt mij met het regelen en organiseren van de dag. Daarnaast zit onze familie in de reisbranche en organiseren wij o.a. tours naar het buitenland omdat wij daar mooie plekken kennen.


Capture the moment

Een te gekke dag vol herinneringen moet natuurlijk ook vastgelegd worden. Als deelnemer is het leuk een keer een rijdende foto in een toffe omgeving te zien. Bij iedere tour is een fotograaf aanwezig die de deelnemers op verschillende plekken op de gevoelige plaat zet.

Ook de sfeer op tussenlocaties wordt gefotografeerd. Na de tour worden alle foto's gedeeld met de deelnemers zodat ze aan vrienden/familie/collega's kunnen laten zien wat voor gave dag ze beleefd hebben. Vanaf de eerste editie is Thijs Hermans aanwezig geweest om deze foto's te verzorgen.

Thijs is een enthousiaste automotive fotograaf. Hij streeft naar het perfecte plaatje waarin iedere auto uitblinkt. Door de juiste plekjes op de route te kiezen, scherpe foto's te maken en een subtiele nabewerking achteraf staat iedere fancy car goed op de foto. Met Thijs achter het fototoestel heeft iedere deelnemer gegarandeerd een prachtige foto van zijn bolide in actie tijdens de tour.


Beleef het zelf.

Zelf zijn wij perfectionistisch als het gaat om de routes en de eet gelegenheden. Voor ons is het belangrijk dat de deelnemers een leuke dag hebben. Dat is eigenlijk het belangrijkste van alles, want tevreden deelnemers geeft ons de energie om nog meer leuke tours te organiseren. Wanneer zien wij jou verschijnen?